Heuvelrug

Zakelijk Heuvelrug haalt drie ton subisidie binnen

Een groep ondernemers op de Heuvelrug heeft een subsidie van €300.000 binnengesleept. De ondernemers mogen samen met Hogeschool Utrecht het merk 'Groene Economie' op de Heuvelrug meer inhoud geven.

Het gaat om een RAAK-MKB subsidie, een potje van het ministerie van economische zaken dat 'het innovatief vemogen van het midden- en kleinbedrijf' moet versterken. Kennisuitwisseling is een belangrijk onderdeel van het project, daarom wordt ieder project geleid vanuit een Hogeschool, in dit geval de Hogeschool Utrecht. In het Heuvelrugse project moet de Hogeschool  samen met een groep van 17 ondernemers het begrip Groene Economie beter uitwerken: 'Er zijn allerlei groene initiatieven en activiteiten van bedrijven en organisaties, maar het verbindende element ontbreekt. Daarbij heeft iedereen eigen, verschillende associaties bij het begrip Groene Economie. Er is geen lading, dat wil zeggen geen invulling met collectief gedragen (groene) waarden,' aldus een persbericht van Zakelijk Heuvelrug, de ondernemerskoepel die een belangrijke rol speeld in het binnenhalen van de subsidie.

Later meer.