Heuvelrug

Renswoude ontkomt wel aan curatele

De gemeente Renswoude heeft haar begroting net op tijd op orde gekregen en ontkomt daarmee aan preventief toezicht van het provinciaal bestuur. De gemeentes Utrechtse heuvelrug en De Ronde Venen zij wel onder preventief toezicht geplaatst en hebben de komende maanden slechts beperkte vrijheid bij hun uitgaven.

Dat laat de provincie vandaag weten in een persbericht. Renswoude besloot vlak voor de kerstvakantie twee vastgoedprojecten over te hevelen naar de lokale woningbouwvereniging en kreeg daarmee meer financiele ruimte in de begroting. De gemeenteraaad van de  Utrechtse heuvelrug besloot vlak voor de feestdagen geen moeite meer  te doen de begroting snel op orde te krijgen. De raad denkt de komende maanden voldoende geld te vinden door in hun kerntakeniscussie op zoek te gaan naar bezuinigingen. De problemen in De Ronde Venen leiden vorig jaar tot het ontslag van burgemeester Burgman, voormalig burgemeester van Maarn. Ook twee ambtenaren ruimden toen het veld.