Heuvelrug

Van Oostrum: van bezuinigen wordt het soms ook beter

Bezuinigen doet even pijn, maar dingen worden er uiteindelijk beter op, zegt wethouder Van Oostrum bij de behandeling van de bezuinigingsvoorstellen.

Van Oostrum is samen met haar collega wethouders door de gemeentelijke begroting gefietst en heeft daarbij de kaasschaaf over een groot aantal subsidies gehaald. Zo wordt de helft van het aantal speelplaatsjes geschrapt, verdwijnt Driepop en moeten zowel de kinderboerderij als Scouting een flink bedrag aan subsidie inleveren. De politieke partijen zijn niet blij met de kaasschaaf, maar weten zelf ook niet meer waar geld gevonden kan worden om de snel oplopende tekorten mee aan te vullen. Niemand maakte gisteren een halszaak van de vele verschillende bezuingingingen, al riepen de bezuigingen op de kinderboerderij en Scouting wel vragen op. Ook was men ongerust over de korting van de subsidie van sporthal Hoenderdaal, die zelf ook al de noodklok had geluid.

Volgens de wethouders Pamboer  en Van Oostrum zijn de gevolgen van alle bezuinigingen wel te overzien. De eigen bijdrage van scoutingleden, of de prijzen voor toegang tot de sporthal zullen wat stijgen. Zelfs de korting op het jeugd- en jongerenwerk -door de gemeenteraad uitgesloten van bezuinigingen en toch weer ingebracht door Van Oostrum- zal dragelijk zijn, weet Van Oostrum. 'De ervaring leert dat het er soms zelfs beter van wordt, als je kijkt hoe je dingen anders kunt organiseren. Ik heb  er wel vertrouwen in dat het weer goed komt.'

Woensdag- en donderdagavond zet de gemeenteraad de behandeling van de bezuinigingsvoorstellen voort. Eind maart kunnen ze vervolgens afgehamerd worden, tenzij de gemeenteraad daar alsnog een stokje voor steekt. 'Maar dan moet u wel met alternatieve bezuingingsvoorstellen komen,' aldus Van Oostrum.