Ingezonden

Zeist trots op prestaties sport

(ingezonden door gem Zeist)
Bij een flink aantal sportverenigingen in de gemeente Zeist werd onlangs een feestje gevierd. Zo werden onder andere de Saestum voetbaldames kampioen van Nederland, promoveerden voetbalverenigingen DOSC en SV Zeist naar de derde klasse, de heren hockeyers van Phoenix dwongen promotie af naar de overgangsklasse, en slaagden de heren van Schaerweijde erin na play-outs om ook volgend seizoen in de hoogste hockeydivisie van het land actief te blijven. Wethouder Sander Jansen (sport) is hier bijzonder trots op: “Een aantal sporters in de gemeente Zeist heeft dit seizoen een goede sportieve prestatie neergezet. Deze successen dragen bij aan het imago van de verenigingen en spreken onze jongste inwoners aan, die zelf net beginnen met sporten of hierdoor willen gaan sporten.” Voor veel sporten breekt nu een periode van rust aan, in september start weer het nieuwe seizoen. Jansen: “We hopen dat deze, maar ook de andere verenigingen, ook na de zomer weer goede prestaties gaan neerzetten en Zeist op een aansprekende en sportieve wijze op de kaart te zetten.”