Driebergen

Woningen Lange Dreef in beeld

woning1langedreef

Aspirant kopers van woningen aan de Driebergse Lange Dreef ontvingen gisteren de eerste nieuwsbrief van het Driebergse nieuwbouwproject. Verkoop en bouw start op zijn vroegst eind dit jaar, waarschijnlijk pas begin volgend jaar.

Van de 250 woningen vallen er 113 in de sociale huursector en zijn er 137 koopwoningen. Alle woningen zijn 'energiearm' en worden opgetrokken uit duurzame bouwmaterialen. De talrijkste (rond de 110) en goedkoopste -'woningen in een hof'- meten 135m2 en gaan 290.000 kosten. Een flink deel van deze woningen zullen verhuurd gaan worden. 

woning1langedreef

In het middensegment valt een aantal (ca 24) drie-onder-een-kap 'vakwerk'woningen die volgens de folder 'een relatie zoeken met de chaletstijl of Engelse landhuisstijl die in Driebergen-RIjsenburg zo kenmerkend aanwezig is. Deze woningen hebben een vloeroppervlak van 160m2 en een verkooprijs vanaf €395.000.

woning3langedreef

 

Een groep (ca 20) woningen met groen 'lessenaarsdak' vertegenwoordigt de wat meer experimentele kant en het topsegment van het project. Deze woningen meten 165m2 en gaan €495.000 kosten. Naast de grondgebonden woningen verrijzen er ook nog vier grote appartementblokken met huur- en koopappartementen. Beelden daarvan op de website van het project.

woning2langedreef

Aan de uiterste zuidrand van het projectgebied liggen nog vijftien vrije kavels, met een vanafprijs van €298.000. Ze zullen de buren worden van paardenfokkerij Hoogenraad, die onlangs de rijhal gelegaliseerd kreeg, onder voorwaarde dat die hal enkele tientallen meters naar achteren wordt verplaatst. Omdat de gemeente de omgevingsvergunning hoervoor te laat verstrekte, moet de gemeente een dwangsom van ruim €13.000 aan de protesterende buurman betalen. De buurman heeft ng een aantal andere gerechtelijke procedures tegen de gemeente en het projectbureau lopen, maar hierover is nog geen ultime uitspraak gedaan. 
   

dwangsom willems