Heuvelrug

Ook Weert in actie voor kazerne

Niet alleen de Heuvelrug, ook Weert komt in actie tegen het plan een kazerne te sluiten. Weert wil de bestaande Militaire School en kazerne transformeren tot ´kazerne van de toekomst´.

Om kosten te besparen wil minister Hillen van defensie de militaire academie in Weert overplaatsen naar Enschede. Volgende week moet hierover een beslissing vallen, in de aanloop daartoe heeft ook Weert net als de gemeente Utrechtse heuvelrug een businessplan gemaakt. Hieruit zou blijken dat Hillen door het handhaven van de kazerne in Weert zelfs meer geld bespaart (€2,4 miljoen) dan hij had voorzien met de verhuizing naar Enschede (€1 miljoen).

Gisteren overhandigde de burgemeester van Weert het plan persoonlijk aan minister Hillen. Ook liet Weert een wervend filmpje maken waarin het plan gevoel en gezicht krijgt, inclusief veel militaire gezichten. Weerts kazerne van de toekomst moet ingebed worden in de samenleving, waarbij gebouwen, sportvelden, het zwembad en de sporthal door samenleving en defensie gedeeld worden. Het filmpje focust op 'doorlopende leerlijnen', die de Militaire School en burgerscholen moeten combineren tot 'veiligheidscampus'.