Heuvelrug

Ton meevaller blijft in begroting gemeentekantoor

Wethouder Pamboer heeft een meevaller van €100.000 ingeboekt bij de aankoop van nieuw meubilair voor het nieuwe gemeentekantoor. De meevaller blijft gewoon in de begroting gemeentekantoor zitten. Ook heeft het nieuwe gebouw nu al 80m2 teveel kantooruimte.

Dat blijkt uit de jongste rapportage gemeentekantoor, waarmee Pamboer de gemeenteraad op de hoogte houdt van de vorderingen in de bouw van het nieuwe kantoor. In dat kantoor komen ook nieuwe meubels, eind vorig jaar heeft de gemeente dat meubilair Europees aanbesteed. Winnaar werd Drentea Kantoormeubelen bv te Emmen. Drentea levert het meubilair voor 'ruim honderdduizend euro' minder dan geraamd, aldus de rapportage. De raming lag rond de €800.000. De meevaller verdwijnt direct terug in de voorziening voor het gemeentekantoor, volgens verantwoordelijk wethouder Pamboer omdat dat dat zo is afgesproken:  'Door de raad is besloten de oorspronkelijk hoger geraamde kosten van de totale inrichting van het nieuwe gemeentekantoor ten laste van de voorziening binnen het budget nieuwbouw gemeentekantoor te brengen. Nu wordt er dus €100.000,- minder ten laste van de voorziening gebracht,' aldus Pamboer.

Ook blijkt uit de rapportage dat er vanwege de toekomstige uitbesteding van een gemeentelijke afdeling -aan de nieuw te vormen regionale ICT-dienst (RID)-  er tachtig vierkante meter kantoorruimte overschiet in het nieuwe kantoor. Op de vraag of de vrijgekomen ruimte wellicht commercieel verhuurd kan worden reageert Pamboer niet direct afwijzend: 'Welke bestemming de ruimte krijgt is nog te prematuur, maar we sluiten niets op voorhand uit.'