Amerongen

Wielrenner duwt fietser, politie zoekt getuigen

AMERONGEN – Op donderdag 17 mei kwam een fietser ten val doordat een wielrenner hem duwde. De politie is op zoek naar getuigen.

Read More(Politiebericht)
Omstreeks 21.45 uur fietste een 16-jarige jongen uit Amerongen over de Koningin Wilhelminaweg, komende uit de richting van Leersum en gaande in de richting van Rhenen. Toen de jongen op het fietspad tegenover een benzinepomp fietste, hoorde hij iemand achter zich hard roepen. Terwijl de jongen omkeek kreeg hij van een man op een racefiets een harde duw tegen zijn schouder. De jongen kwam hierdoor ten val en raakte gewond aan zijn gezicht en handen. De wielrenner reed hard door in de richting van Rhenen. De jongen is naar een makelaar gelopen en heeft daar zijn fiets neergezet. Vlak daarna heeft een man met een hond de jongen een zakdoek gegeven voor zijn verwondingen. De jongen heeft zijn lip moeten laten hechten en er zijn tanden afgebroken. Zijn fiets is door de val niet meer bruikbaar.

Van de wielrenner is een signalement bekend:

blanke man
30-35 jaar
mager tot normaal postuur
blauw shirt
zwarte fietsbroek
fietshelm
racefiets, zonder verlichting.

De politie is op zoek naar getuigen en komt graag in contact met de man met de hond die de jongen een zakdoek heeft gegeven. Mogelijk kan hij meer vertellen over de wielrenner. De politie roept ook andere getuigen op om zich te melden. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.