Heuvelrug

BVH en VLD: Niet betrokken bij Heuvelrug Beweging

Zowel de lokale partij BVH als de Doornse oppositiebeweging VLD zeggen niet betrokken te zijn bij de nieuwe politieke partij Heuvelrug Beweging. De beweging zelf heeft na het persbericht van afgelopen zaterdag niets meer van zich laten horen.

Chris Moen, secretaris van de Vereniging Leefbaar Doorn (VLD), zegt verrast te zijn door de oprichting van de nieuwe politieke beweging. 'Wie de auteurs zijn van het persbericht weet ik niet. Daaruit kun je al opmaken dat de VLD niets van doen heeft met dit initiatief.' Volgens Moen 'is en blijft de VLD politiek neutraal en zal het zich uitsluitend buitenparlementair sterk maken voor behoud van het dorpskarakter, de natuur en het landschappelijk schoon van Doorn'. Wel verwacht Moen dat VLD-leden actief zullen worden in de nieuwe politieke beweging 'Maar zij zullen dit niet doen met een VLD-pet op,' aldus Moen per e-mail

Raadslid Van Schaik laat ook per e-mail weten dat de BVH (Burger Vertegenwoordiging Heuvelrug) evenmin weet wie er achter de nieuwe poltieke partij zit. 'Wellicht is het slechts een klap op het water,'alds Van Schaik. Van Schaik laat verder niet onvermeld  dat zijn partij tijdens de raadsvergadering van komende donderdag de al eerder aangekondigde motie van wantrouwen tegen het college van benw inderdaad zal indienen.