Heuvelrug

Weekendpolitieberichten Heuvelrug

Oogst van het weekend: Brand (Leersum), over de kop (Maarsbergen), alcohol (Maarsbergen) en hangplek in vlammen op (Driebergen).

(ingezonden)

LEERSUM – Op zondagochtend 23 september ontstaat brand in een woning. Een bewoner gaat zelf het vuur te lijf en raakt gewond.

Rond 08.30 uur krijgen de brandweer en politie de melding van een woningbrand aan de Frankenlaan. Ter plaatse blijkt er een uitslaande brand op de zolder te woeden. Alle bewoners blijken het pand al te hebben verlaten en zijn opgevangen bij de directe buren. In verband met het gevaar van overslaan van de brand, moet die woning echter ook worden ontruimd en worden zij allemaal opgevangen in de woning van andere buren.

De brandweer bestrijdt het vuur en geeft rond 08.50 uur het sein 'brand meester'. Een bewoner had voor de komst van de hulpdiensten zelf geprobeerd de brand te blussen. Hij loopt daarbij letsel in zijn gezicht op en heeft mogelijk schadelijke dampen ingeademd. Een ambulance brengt hem voor onderzoek over naar het Gelderse Valleiziekenhuis in Ede. De woning is voorlopig onbewoonbaar. De brand is mogelijk ontstaan doordat een 3-jarig jongetje op zolder met een aansteker heeft gespeeld.

Alcoholcontrole

MAARSBERGEN – De politie houdt op zondagochtend van 07.30 uur tot 08.10 uur een alcoholcontrole op de Woudenbergseweg. Veertig automobilisten moeten een blaastest afleggen. Geen van hen bleek te veel te hebben gedronken. Twee hebben wel alcohol op, zij blazen 110 en 120 ug/l, maar dat is onder de limiet van 220 ug/l.

Over de kop

MAARSBERGEN- Op vrijdagmiddag sloeg een auto over de kop en raakte de bestuurster gewond. Omstreeks 17.40 uur reed een 46-jarige vrouw uit Overberg over de Parallelweg. De vrouw moest plotseling uitwijken voor twee auto's die uit tegenovergestelde richting kwamen aanrijden. Ze kwam hierdoor met haar banden in de berm en sloeg vervolgens over de kop. De vrouw raakte gewond en werd vervoerd naar het ziekenhuis. De politie heeft de aanrijding in onderzoek en verzoekt getuigen te bellen met 0900-8844, district Heuvelrug.

Houten hangplek in vlammen op

DRIEBERGEN- Op zaterdagochtend ging een houten huisje in vlammen op. Omstreeks 00.15 uur kreeg de politie de melding dat een jeugdhonk in brand stond aan de Melvill van Carnbeelaan. Brandweer en politie gingen ter plaatse. De brand werd geblust. Volgens getuigen werd gehoord dat vlak voor de brand jongeren aan joelen waren. De brand is aangestoken en de politie zoekt getuigen. Zij kunnen bellen met 0900-8844, district Heuvelrug.