Doorn

Verhuizing kazerne stapje verder

Het vertrek van de marinierskazerne uit Doorn lijkt weer een stapje verder, blijkt uit hearsay. Zeeuwse bouwbedrijven bereiden zich intussen voor op lucratieve opdrachten.

De Zeeuwse krant PZC bericht vandaag dat het nieuwe kabinet Rutte II de voorbereidingen voor de komst van de kazerne naar Vlissingen doorzet. De krant leidt dat af uit woorden van de Zeeuwse gedeputeerde Heijning (VVD), die dat weer uit de woorden van premier Rutte op het partijcongres van afgelopen weekend zou hebben opgemaakt. De krant concludeert hieruit dat de nieuwe minister van defensie Hernnis-Plasschaart de koers van haar voorganger volgt. Meer duidelijkheid zou er komen op 30 januari, wanneer de Tweede Kamer debatteert over de verhuizing.

Omroep Zeeland doet verslag van een middag waarop de Zeeuwse bouw- en zakenwereld zich voorbereidt op de komst van de kazerne. Op de bijeenkomst -georganiseerd door defensie- zouden ruim honderd ondernemers zich hebben kunnen orienteren op de economische kansen die de komst van de kazerne zou kunnen bieden. Volgens een vertegenwoordiger van een Zeeuwse bouwonderneming zouden de ingenieurs van defensie het project nu al in stukjes moeten knippen, omdat de  opdrachten anders te groot zouden worden voor de Zeeuwse ondernemerswereld.