Heuvelrug

PB Heuvelrug:Feestdagen extra feestelijk zonder inbraak

(politiebericht)

Laatste update: 20-12-2012 | 07:00

Tijdens de feestdagen, kerst en oud & nieuw, wordt helaas extra veel ingebroken. In sommige wijken zelfs wel 40% meer dan in de week voor de feestdagen. Het is lang donker en op deze dagen zijn veel mensen langere tijd niet thuis, waardoor inbrekers vaak ongestoord hun gang kunnen gaan. Thuiskomen na een inbraak is alles behalve feestelijk.

Let op (elkaar)

Wist u dat één van de beste preventietips erg goed past in de sfeer van deze dagen? Let goed op elkaar. Vertel het goede buren of bekenden als u weg bent, zodat zij een extra oogje in het zeil kunnen houden. Dat kunt u ook voor hen doen. Ziet u iemand in de straat die er wellicht niet thuishoort en slechte bedoelingen heeft? Spreek diegene eens aan of bel 1-1-2. Inbrekers verleggen vaak hun werkgebied als zij een oplettende buur tegenkomen!

Tips

U kunt nog meer doen om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van inbraak tijdens deze periode.

Laat een bewoonde indruk achter. Maak bijvoorbeeld gebruik van tijdschakelaars om de lampen aan en uit te laten gaan.

Doe deuren en ramen goed op slot en laat de sleutels niet in het slot zitten.

Leg waardevolle spullen niet in het zicht, maar berg ze op, bijvoorbeeld in een kluis.

Zet de verpakking van grote kerstcadeaus niet aan de straat.

Meld niet op uw voicemail of via sociale media dat u niet thuis bent.

Op

www.politie.nl

(Onderwerpen -> Woninginbraak) vindt u meer informatie over (het voorkómen van) woninginbraken

Wat doen we samen?

De politie surveilleert en controleert extra rond de feestdagen. Bekende inbrekers worden merkbaar extra in de gaten gehouden om te voorkomen dat zij toeslaan. Via Burgernet vragen we deelnemers in hun wijk extra alert te zijn. Samen maken we het veiliger!