Heuvelrug

Cees van den Broek -oprichter Eurowinkel- overleden

Dinsdagavond overleed Cees van den Broek aan de gevolgen van een hartinfarct. Van den Broek (69) hielp talloze vluchtelingen, de laatste jaren met name als oprichter van de Driebergse Eurowinkel.

Cees van den Broek kreeg vorige week donderdag een hartinfarct, in zijn kantoor in de Eurowinkel, waar boeken en kleding voor een euro het stuk worden verkocht. Met de opbrengst laat de onderliggende stichting Vluchtelingkinderen jonge vluchtelingen studeren.

Van den Broek had al langer last van zijn hart, ook een week eerder bezocht hij nog het ziekenhuis wegens hartritmestoornissen. Gedurende het weekend trad geen herstel op, gisteravond is besloten Van den Broek niet verder in leven te houden. Van den Broek laat een vriendin/vrouw, twee stiefkinderen, een broer en twee zussen na.

Wethouder Hans Nijhof bezocht Van den Broek nog vorige week woensdag, om hem op de hoogte te brengen van de gemeentelijke plannen met het oude Driebergse gemeentekantoor, waar de Eurowinkel huist.

Van den Broek vreesde de ondergang van de Eurowinkel als de gemeente het gebouw zou verkopen. Naar eigen zeggen wist Nijhof Van den Broek te overtuigen dat het zo’n vaart nog niet loopt. ‘En dat we anders wel een andere plek voor de Eurowinkel zouden vinden,’ aldus Nijhof vanochtend.

Volgens Nijhof heeft hij spoedig overleg met het bestuur van de stichting Vluchtelingkinderen en zal de gemeente de Eurowinkel helpen waar het kan.

Lees ook:
In memoriam: Cees