Heuvelrug

Burgemeester Zeist onder vuur ;UPDATED

Burgemeester Koos Janssen van buurgemeente Zeist ligt opnieuw onder vuur.  Janssens verantwoordelijkheid in de Amarantis-affaire zou onder het tapijt zijn geveegd. 

Afgelopen week publiceerde een groep Zeistenaren een advertentie in het Zeister huis-aan-huisblad de Nieuwsbode. In de advertentie protesteert de groep tegen de manier waarop burgemeester Koos Janssen (CDA) zich heeft verantwoord voor zijn rol in de ondergang van scholenkoepel Amarantis. De scholenkoepel ging in 2011 failliet door mismanagement en zelfverrijking. Janssen was vanaf 2007 voorzitter van de Raad van Toezicht van Amarantis.

De advertentie is donderdag opgemerkt door NRC Handelsblad en het Reformatorisch Dagblad, die beiden verband leggen met de maatschappelijke tendens dat bestuurders en toezichthouders rekenschap moeten geven. De Zeister actiegroep verwijt Janssen dat die zijn rol tijdens een lokaal debat over de affaire heeft gebagatalisserd.  Ook zou de gemeenteraad zich te snel achter Janssen hebben geschaard, de dag na het verschijnen van een dik rapport. Janssen heeft intussen gereageerd met een ingezonden brief in de digitale Nieuwsbode, waarin hij meldt de brief van ongeruste Zeistenaren te agenderen, voor 12 maart aanstaande. 

UPDATE: Intussen hebben de ongeruste Zeistenaren ook alweer gereageerd op de brief van de burgemeester. Ze zijn niet tevreden. 'Vandaar dat zij hem oproepen alsnog inhoudelijk antwoord te geven op de vragen, opdat de briefschrijvers voldoende vertrouwen kunnen houden in Koos Janssen als burgemeester van Zeist.'