Driebergen

Sofie’s vluchtheuvel in oprichting

In het asfalt van de Driebergse Buzziburglaan wordt deze week druk gefreesd en getimmerd voor een vluchtheuvel die de T-kruising veiliger moet maken. De bocht afsnijden zal niet meer gaan.

Read More

Sofie zelf had met het heerlijke zomerweer iets meer zin in afspreken met vriendinnen dan om weer op de foto te gaan, daarom een foto zonder Sofie. Maar dat haar vluchtheuvel in oprichting is, staat nu wel duidelijk in de krant, en daarmee komt een einde aan zes maanden wachten.

IMG 5903

Binnen twee maanden zou de vluchtheuvel er liggen, voorspelde wethouder Homan op een ijskoude woensdag in januari. Homan had er de lokale pers voor opgetrommeld, om Sofie ten voorbeeld te stellen. De tienjarige scholiere had verschillende emails gestuurd over de onveiligheid op het kruispunt, waar ze vlakbij woont. Auto's die er de bocht afsnijden jagen er wachtende fietsers de stuipen op het lijf.

Maar Sofie, zei Homan in januari, had niet alleen geklaagd. 'Ik krijg dagelijks mails met klachten. Deze sprong eruit. Omdat Sofie meteen met een oplossing voor het probleem kwam. Ze had er allemaal situatieschetsjes bij gedaan, en de suggestie voor vluchtheuvel. Tien jaar, en nu al een voorbeeld voor de rest. Ik zou wel gek zijn als ik hier niet op in zou gaan,' aldus Homan in januari.

Dat het nog vier extra maanden zou duren, dat had Homan zelf waarschijnlijk ook niet verwacht. Tweemaal botste Homan nog hard en openlijk met de uitvoerende ambtenaren, maar nu is het dus zover. Buurtbewoners reageren met blijdschap op de werkzaaamheden aan de Buzziburglaan. 'Heel blij dat dit gebeurt. Het is echt een rotpunt.'