Heuvelrug

Veldhuizen opnieuw lijsttrekker

Henk Veldhuizen is herkozen als lijsttrekker voor het CDA bij de gemeenteraadsverkiezingen van de gemeente Utrechtse heuvelrug. Hij is ook beschikbaar als wethouder.

Read More

Maarsbergenaar Veldhuizen was in 2010 ook lijsttrekker, toen haalde zijn partij vijf zetels binnen, een verlies van een. De vijf CDA’ers voerden de afgelopen vier jaar oppositie tegen de ‘paarse’ Heuvelrugcoalitie van VVD, PvdA/GL en D66, met Veldhuizen als fractieleider. Veldhuizen (1962), brandweerman en boerenzoon, is al enige jaren actief binnen landbouworganisatie LTO. Zijn boerenbedrijf – 30 ha land, een aantal zoogkoeien en duizend vleesvarkens loopt intussen gewoon door. ‘Als je dat goed organiseert kun je dat erbij doen.’ 

Kwam zijn verkiezing tot lijsttrekker vier jaar geleden onverwachts, ditmaal heeft hij zich bewust gekandideerd. ‘Ik heb vier jaar geleerd hoe het in de lokale politiek gaat. Daar wil ik de komende periode profijt van trekken.’ Veldhuizen is ook beschikbaar als wethouder, ‘maar het moet wel een portefeuille zijn die bij me past. Ik moet er niet verdrietig van worden.’

Als speerpunt in de komende campagne noemt Veldhuizen een solide gemeentelijk financieel beleid. ‘Als je de laatste begroting leest dan is dat nu niet solide. En verder hebben we ons de laatste jaren druk gemaakt hoe we ons als gemeente richten op de burgers, en hoe ontevreden die zijn.’ 

Veldhuizen is de tweede lijsttrekker in de gemeente. Afgelopen zomer koos D66 Leersummer Hugo Prakke al als lijsttrekker. Prakke nam na de zomer meteen het fractievoorzitterschap over van Jan Willem Eggink, die na maart afzwaait als raadslid, omdat hij van plan is terug te keren naar Oost-Afrika, waarheen hij al regelmatig afreist is als agrarisch consultant.