Heuvelrug

Nijhof gekozen als lijsttrekker Links Heuvelrug; UPDATED

Ameronger Hans Nijhof is donderdagavond gekozen tot lijsttrekker van de lokale combinatiepartij PvdA/Groen Links. Hij is misschien ook wel beschikbaar als wethouder.

Read More

Nijhof (1958) zit al sinds 2004 in de lokale politiek, de laatste vier jaar als gemeenteraadslid. Nijhof (PvdA) volgt fractieleider Hans Waaldijk (Groen Links) op als lijsttrekker. Een pragmatische keuze vooral, zegt Nijhof. ‘Hans heeft minder tijd, met een volledige baan en opgroeiende kinderen. Ik heb er net even wat meer tijd voor en heel veel zin in. Het ljkt me echt ontzettend leuk om te doen.’ 

De keuze is gemaakt in een wat Nijhof (1958) een hybride vorm van lijsttrekkersverkiezing noemt, waarbij het gezamenlijk bestuur van Groen Links en PvdA een lijst samenstelt en daarover vervolgens de leden consulteert. ‘Die lijst is unaniem vastgesteld. Het is zeker geen stuivertje wisselen tussen Groen Links en PvdA. We zien die verschillen tussen de partijen helemaal niet. We zijn wat dat betreft echt een lokale progressieve partij.’

Als speerpunt in de komende campagne noemt Nijhof een goed sociaal beleid. ‘We moeten zorgen dat de zwakkeren -en die zijn er ondanks de rijkdom ook in onze gemeente- goed aan bod blijven komen. Verder moeten we het groen koesteren en zou ik graag zien dat we het besef krijgen dat we het hier met elkaar moeten doen. Natuurlijk zullen de verschillen worden uitvergroot bij de verkiezingen, maar ik wil vooral ook kijken naar wat ons bindt, en zoeken naar de overeenstemming. Dat klinkt wat gezwollen, maar ik meen het echt.’

Nijhof  – fan van Ajax, Zappa, hardlopen, maar ook roker- antwoordt wat dubbelzinnig op de vraag of hij wethouderskandidaat is. ‘Voorop staat dat we met Tim Verhoef al een prima wethouder hebben. Tim  heeft de afgelopen jaren veel voor elkaar gebokst. Maar ook die keuze gaat via een commissie, die allerlei mensen polst en langs een of ander meetlat legt. Of ik het wil doen? Het lijkt me een prachtige hondenbaan.’