Heuvelrug

Tour 2015 (wsl) niet over Heuvelrug

De Tour de Fance 2015 komt erg dichtbij, maar zal de Utrechtse heuvelrug niet aandoen. De wielrenners verlaten de stad Utrecht via het zuidwesten en koersen vermoedelijk richting Zeeland.

Read More

Dat blijkt uit het routeschema dat de tourdirectie vanochtend vrijgaf. De proloog -op 4 juli 2015- voert nog wel een stukje richting Heuvelrug, maar keert al bij de Uithof om richting stad. De tweede etappe doet eerst een rondje stad, inclusief de Dompoort en Leidsche Rijn. De karavaan verlaat vervolgens de stad via een viaduct onder de A12, om langs Achthoven en de Hollandsche IJssel verder richting Montfoort te fietsen.

Waarheen de route verder voert maakt de tourdirectie pas vanmiddag bekend, maar in Zeeland zoemt het al. Ook omdat de tourdirectie voor de betreffende data al ‘honderden hotelkamers’ in Zeeland heeft gereserveerd. Hotels op de Heuvelrug kunnen overigens nog wel profiteren van de komst van de Tour de France, want rond de proloog kan op onze heuvels natuurlijk goed getraind worden. 

In 2010 liep de Giro d’Italia over de Heuvelrug, tot vreugde van de meesten, maar ook verdriet van sommigen, die zich boos maakten over vervuiling en drukte. Naar verluidt moest burgemeester Naafs des anderendaags met boeketjes bloemen langs bepaalde adressen in het buitengebied, om het weer goed te maken. 

tour2015a

tour2015