Driebergen

Landelijke politie -tijdelijk- naar snelwegboerderij H26

De Nationale Politie -voorheen KLPD- gaat tijdelijk parkeren op het terrein van snelwegboerderij Hoofdstraat 26. Het staat andere ontwikkelingen op het perceel niet in de weg, zegt wethouder Bert Homan.

Homan is in gesprek met de Nationale Politie, die tijdelijk honderd extra parkeerplaatsen zoekt. Volgens de wethouder kan dat heel goed op het perceel van Hoofdstraat 26, de boerderij naast de oprit van de A12. Achter de grote schuur ligt al een flink terrein braak. Ook komt binnenkort het opslagterrein vlak naast de oprit vrij. Aannemer BAM huurde dat terrein jarenlang, maar is de boel daar net aan het opruimen, zegt Homan. ‘Parkeren daar zou zo maar kunnen.”

De parkeerplaatsen zijn nodig voor extra personeel van de Nationale Politie, die momenteel in een ingrijpende reorganisatie zit. De politiedienst heeft onlangs een groot aantal portocabins geplaatst naast hun andere kantoor aan de Odijkerweg, om extra personeel te huisvesten. De gemeente Utrechtse Heuvelrug wil de politiedienst – na de Doornse mariniers de grootste werkgever met tegen de duizend arbeidsplaatsen- graag op hun grondgebied houden. Wethouder Homan wil daarom op de langere termijn ook graag tegemoetkomen aan de wens van de politie het grote kantoor aan Hoofdstraat N225 flink uit te bouwen.

Homan heeft de politie al eerder voorgesteld in dat geval een nieuwe parkeergarage te bouwen aan de overkant van de A12, op het perceel van snelwegboerderij Hoofdstraat 26. Daar wil de gemeente overigens ook een parkeergarage laten bouwen voor en door Triodosbank, die in 2015 in het aangrenzende landgoed de Reehorst een nieuw hoofdkantoor bouwt. Volgens wethouder Homan biedt deze parkeergarage geen barrieres, maar just mooie kansen voor de ontwikkeling van het gebied, waarover inwoners het afgelopen jaar nadrukkelijk mochten meepraten. ‘Het is alvast een financiele drager, waardoor ook ander partijen meer kansen krijgen.”