Heuvelrug

Oplevering Driebergse nieuwbouwwijk vertraagd

Het hoogheemraadschap heeft de bouw van de Driebergse nieuwbouwwijk Groene Tuinen twee maanden stilgelegd.  De oplevering van de huizen zal daardoor ook twee maanden later plaatsvinden.

Read More

Het hoogheemraadschap legde de bouw stil, nadat bleek dat de aannemer zich niet hield aan de regels over het droogpompen van het gebied. Er zou teveel water geloosd zijn in de sloten aan de zuidzijde van het gebied.  ‘We hebben de bouw op 5 september stil laten leggen na klachtenuit de omgeving over wateroverlast. Maar ik kan niet zeggen wie  die melding heeft gedaan,’ aldus woordvoerder Clarion Wegerif van hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden.

Vorige week is de bouw hervat, zegt Peter Felix, van Heuvelrug Wonen, dat er 126 woningen laat bouwen. ‘De riolering wordt nu gelegd, daar gaan de nutsbedrijven achteraan. En dan kan de aannemer beginnen met de bouw van de eengezinswoningen,’ aldus Felix, die niet verwacht dat de achterstand nog wordt ingelopen. ‘Nee, die woningen worden nu waarschijnlijk twee maanden later opgeleverd dan gepland.’  

247

246