Heuvelrug

Woningbouw Groene Tuinen verder achterop

De bouw van 140 nieuwbouwwoningen in Driebergen-Zuid ligt alweer 16 weken achter op schema. Het land is te nat.

Dat vernam Hillridge van de projectleider van bouwbedrijf Jansen De Jong, waarvan hij de naam is vergeten te vragen. Volgens de projectleider is de grond lang te nat geweest om de fundamenten van de woningen te leggen. Die fundamenten worden niet gestort, maar moeten op een vlakke en droge zandbodem worden neergelegd, waarna de casco’s er zo op komen. Die casco’s staan al klaar in Lelystad.

De bodem is nat vanwege overvloedige regenval. Vanwege de lage ligging verzamelt het water zich in de grond onder de zuidelijke delen van de nieuwbouwwijk, waarvan de eerste woningen eind mei opgeleverd hadden moeten worden. Omdat zich een kwetsbaar natuurgebied in de directe omgeving bevindt mag de aannemer van hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden niet zoveel wegpompen als hij wel zou willen. Eerder lag de bouw al twee maanden stil nadat de aannemer wel teveel water had weggepompt. 

Volgens de projectleider kan de achterstand van vier maanden niet meer worden ingehaald. De oplevering van de eerste woningen zou daarom pas na de zomervakantie en bouwvak plaats kunnen vinden.