Hikes

Zuidlink Aderwinkel-Stoetwegen

Of download de route hier als gpx voor om het even welke routeapp je op je telefoon hebt geinstalleerd. Of open ‘m in (my) Maps

Observaties: We lopen langs de Lbw, dat is niet altijd prettig met alle verkeer, maar wel mooi. Er staat een hek tussen Van Ieperen en Nieuw-Rijsenburg, waar we net even parallel aan de Dijk kunnen lopen, maar dus eigenlijk niet door kunnen. Vlak voordat je terug het asfalt van de Dijk op gaat loop je nog langs en huis waarvoor het gras wel erg netjes gemaaid is en de hond wel erg waaks is.
Vermeldingen van De Kurk en het Dubbeldijkpad zijn wellicht waardevol. Net als de geschiedenis van het slot van Oud-Rijsenburg en de antroposofen van Nieuw-Rijsenburg. En de duiker waar door het oude water van de Werkhovense Meer zonder te mengen onder het nieuwe water van de wetering doorloopt naar de Driebergse Meer. Plus natuurlijk de sluis waar de wetering zich op prachtige wijze in de Krommerijn stort. Foto’s en afwerking volgen