Ingezonden

Asbestsanering op het Wyers-terrein aan de Haarweg in Maarsbergen

(ingezonden)

Het bedrijfsgebouw aan de Haarweg 38-40 te Maarsbergen, op het voormalig Wyersterrein, is eind maart na goed overleg met de huidige bewoners ontruimd, omdat er sprake was van een brandgevaarlijke situatie. Hierdoor bestond er gevaar voor de mensen die in het gebouw verbleven.

Op 16 juli is gestart met de verwijdering van de asbesthoudende materialen in de loodsen, het hoofdgebouw en de garage van de woning. De gemeente Utrechtse Heuvelrug vindt het erg belangrijk dat deze asbestverwijdering zo spoedig mogelijk plaatsvindt om bij eventuele brand asbestbesmetting voor inwoners van Maarsbergen te voorkomen.

In opdracht van de eigenaar van het pand worden de werkzaamheden uitgevoerd door een gecertificeerd sloop- en saneringsbedrijf Bert van der Plas. De planning is dat de asbestsanering op 24 augustus is afgerond.