Ingezonden

Basisschool De Vuurvogel lanceert beste plan tijdens Jeugdgemeenteraad

(ingezonden)

 

Maandagmiddag was het zover. Fracties van de Driebergse basisscholen de Vuurvogel, de Dolfijn, Valkenheuvel en De Kring gingen de strijd aan tijdens de Jeugdgemeenteraad 2012.

Leerlingen van de basisscholen hadden plannen opgesteld die hun vertegenwoordigers tijdens de jeugdgemeenteraad in de raadzaal in het Cultuurhuis in Doorn verdedigden.

Sport en Overgewicht

Het thema van de Jeugdgemeenteraad was: Sport en Overgewicht. De Jeugdgemeenteraad werd voorgezeten door jeugd-burgemeester Isabelle die tijdens de raadsvergadering steun kreeg van Fris Naafs, de echte burgemeester. Nadat de fracties van de verschillende scholen vol overgave hun plannen presenteerden, werd er gestemd.

Plan Vuurvogel

Dat de scholen goede plannen hadden bedacht over overgewicht onder jongeren te bestrijden, bleek wel uit het feit dat er meerdere stemronden plaats moesten vinden voordat een plan de absolute meerderheid van de raadsleden kreeg. Uiteindelijk kreeg het plan van de Vuurvogel de meeste stemmen en dit plan wordt ook uitgevoerd.

Voorlichtingsfilm

Om het thema ‘Sport en Overgewicht’ onder de aandacht te brengen, wil de Vuurvogel een voorlichtingsfilm laten maken. Deze DVD wordt verspreid onder alle scholen binnen de gemeente. Bij de film hoort ook een handleiding en een ouder-folder. Met de handleiding kan de leerkracht de inhoud van het filmpje verwerken in de les. De ouder-folder wordt meegegeven aan de leerlingen voor thuis.

Met de film wil de Vuurvogel de kinderen enthousiasmeren voor een gezondere leefstijl en de ouders informeren over het belang hiervan.