Ingezonden

Basisschol WIjngaard blijft dicht om asberst

(ingezonden)

Basisschool De Wijngaard in Doorn blijft vanwege aanvullende asbest-saneringswerkzaamheden dicht tot en met woensdag 22 augustus

Basisschool de Wijngaard in Doorn blijft tot en met woensdag 22 augustus dicht vanwege aanvullende asbestsaneringswerkzaamheden. Vorige week bleek tijdens saneringswerkzaamheden in de CV-ruimten dat ook in drie meterkasten asbesthoudend materiaal is gebruikt.

TNO heeft direct hierna lucht- en stofmonsters afgenomen. Uit dit onderzoek blijkt dat de rest van de school veilig is. Er bestaan geen gezondheidsrisico’s voor leerlingen en medewerkers van de school.

Vanwege de saneringswerkzaamheden is besloten de school tot en met woensdag 22 augustus gesloten te houden om de aangetroffen asbest te kunnen verwijderen. Donderdag 23 augustus is dus de eerste schooldag.

Ouders van leerlingen en omwonenden zijn inmiddels van de situatie op de hoogte gebracht.

Voor ouders kan het een probleem zijn om van maandag tot en met woensdag kinderopvang te regelen. Daarom heeft de school contact gelegd met de Stichting Kinderopvang Driebergen-Doorn. Deze stichting is bereid om de kinderopvang te verzorgen.

%d bloggers liken dit: