Ingezonden

Red de kluut op Amerongen

(ingezonden door Utrechts Landschap)

Red de kluut op Amerongen

Utrechts Landschap wil de kluut behouden in Amerongen en zoekt sponsors voor de aankoop van een nieuwe onderhoudsboot. Alleen als het broedeiland wordt gemaaid kan de kluut er broeden. Op www.utrechtslandschap.nl doet de boswachter een oproep en kun je direct doneren voor dit bijzondere natuurproject dichtbij. De actie loopt tot 24 juni a.s.

 

Op het eiland in de bovenpolder bij Amerongen broeden nu ruim 18 paartjes kluut en een aantal setjes plevier. Deze bijzondere vogelsoorten dreigen nu te verdwijnen omdat we maar moeizaam het eiland kaal kunnen houden. Met een filmpje op www.utrechtslandschap.nl/crowdfunding doet boswachter Hugo Spitzen een heldere oproep: “Bijzondere vogelsoorten zoals de kluut hebben behoefte aan een kaal zandig stukje om te kunnen broeden. Met de huidige oude boot is het kaal houden van het vogeleiland een enorm gepruts en niet mogelijk. Help ons aan een nieuwe boot en red de kluut”

 

Crowdfunding

Utrechts Landschap wil met crowdfundingsacties de mensen meer en actief betrekken bij natuur met een concreet project dichtbij. Utrechts Landschap is met ‘Red de Kluut’ en nog twee andere acties aangesloten bij het landelijke online platform www.crowdfundingvoornatuur.nl. Tot 24 juni kunt u een bijdrage geven voor het redden van de kluut, voor het adopteren van een schaap op Bornia (Zeist/Driebergen) en voor het herstel van een eeuwenoud ‘verliefde bomenlaantje’ op Landgoed Hoog Beek & Royen (Zeist).

 

Voor diverse donaties is er een leuke tegenprestatie. Het bedrag komt volledig ten goede aan het gekozen project. Als het eindbedrag niet wordt gehaald, zal de donatie niet worden afgeschreven. Wilt u meer weten of direct bijdragen aan de onderhoudsboot op Amerongen om de kluut te behouden? Bekijk het filmpje en geef vandaag nog een gift via www.utrechtslandschap.nl/crowdfunding.