Ingezonden

Bedrijven aan kennisas Zeist – Doorn met elkaar in zee

(ingezonden)

Op uitnodiging van de KvK Midden-Nederland spraken woensdag 4 juli brancheorganisaties, gemeenten, adviesbureaus en andere ondernemingen af om rond de zogeheten kennisas Zeist – Doorn meer samen te ondernemen. Van het bieden van een intervisiehuiskamer, het bereikbaar maken van de kennisas tot een ‘borrelas’: de twintig aanwezige deelnemers sloten zeven allianties, die ter plekke ondertekend en beklonken werden. De KvK organiseerde deze bijeenkomst om de bedrijven te stimuleren elkaars kennis en netwerk te gebruiken.

Eén van de zeven groepen die een alliantie sloot, wordt aangevoerd door de gemeente Utrechtse Heuvelrug. De gemeente verleidde de gemeente Zeist, de KvK en CBW Mitex zich aan te sluiten bij de alliantie ‘Green in Business Kennisas Zeist’. Het doel is gezamenlijk projecten oppakken die de economie versterken. Onder de noemer ‘Kennisas, bereikbare as!’ gaan de gemeente Zeist, CBW Mitex, Figi en Zakelijk Heuvelrug bij de NS lobbyen voor het laten stoppen van de intercity in Zeist.

Starters begeleiden

Ook spraken partijen af om starters te gaan begeleiden. Hiervoor steken Bureau Debiteurenbeheer, Zakelijk Heuvelrug en de KvK de koppen bij elkaar. Er werden ook zaken gedaan: Southfork gaat De Baak ondersteunen bij het inzetten van social media in de alliantie ‘Baak goes Social’.

De ‘Intervisiehuiskamer’ wordt getrokken door de KvK. Samen met De Baak en Figi gaan zij ondersteuning bieden aan ZZP’ers en het MKB voor het houden van intervisiegroepen.

Borrelen bij Mitex

De bijeenkomst vond plaats in het nieuwe gebouw van CBW Mitex, de thuishaven voor de bij deze branchevereniging aangesloten ondernemers in mode, wonen, schoenen en sport. Hans Boerkamp van Mitex zorgde voor een warm welkom, een rondleiding en de eerste bijeenkomst van de ‘borrelas’. Vrijwel alle deelnemers sloten zich aan bij de alliantie.

Vervolg

Alle instellingen langs de kennis waren voor deze bijeenkomst uitgenodigd. Na de zomer organiseert de KvK Midden-Nederland een vervolg. Dan presenteren de verschillende allianties hun eerste resultaten en zijn nieuwe partijen van harte welkom om zich aan te sluiten of nieuwe allianties te sluiten. Ondernemers die zich willen aansluiten of die vragen hebben, kunnen contact opnemen met Gerard Weck van de Kamer van Koophandel Midden-Nederland, email gerard.weck@kvk.nl.