Ingezonden

Bergseboswandelapp ongekend populair; 600+ downloads. Nu ook fietsapp!

(ingezonden)

Bergseboswandelapp ongekend populair; 600+ downloads. Nu ook fietsapp!

Afgelopen weekend is een Bergseboswandeling voor de zeshonderdste maal gedownload. Niet zo vreemd, want met een Bergseboswandeling op je iPhone, Android of tablet loop je zo het bos in, het veld op of de Heuvelrug over, terwijl je telefoon of tablet de route wijst en het verhaal vertelt.

Via het open platform EveryTrail heeft Hotel Bergse Bossen dit voorjaar vier wandelingen beschikbaar gesteld voor wie een stukje over onze prachtige Heuvelrug wil lopen. Het gebruik is super eenvoudig: je downloadt de app EveryTrail, maakt een account en tikt in het searchveld: Bergseboswandeling.

Er zijn nu vier wandelingen, variërend tussen 2 en 12 kilometer. Dus voor een kort lunchtripje of een flinke wandeltocht over de heuvels, zandverstuivingen en landgoederen van de Heuvelrug. Je kunt de wandelingen trouwens ook vinden in een gewoon papieren wandelboekje, verkrijgbaar bij de receptie van Hotel Bergse Bossen.

Nieuw in dat boekje -en nog niet als app beschikbaar- is de wandeling Pont Mechaux, een wandeling van zeven kilometer langs de Driebergse sprengen. In het boekje vind je verder nog vijf prachtige fietstochten, variërend in lengte van 19 tot 62 kilometer.

Twee van deze fietstochten -met multivariabele lengtes- zijn vanaf deze week beschikbaar als fietsapp, ook via EveryTrail. Tik in: Bergsebosfietsen! Voor meer info, surf naar www.bergsebossen.nl/App