Ingezonden

Boek&Koek in Maarn viert 1e verjaardag

(ingezonden door Boek en Koek)

PERSBERICHT

Boek&Koek in Maarn viert 1e verjaardag met Harmen van Straaten

Op zaterdag 9 november viert de Maarnse boekhandel Boek&Koek haar 1e verjaardag. Op deze dag worden de klanten van Boek&Koek in de watten gelegd, van jong tot oud.

Een jaar geleden openden de eigenaren Liobe Kamminga en Erik van Buiten de nieuwe boekhandel in het centrum van Maarn. “Het idee was om een rendabel bedrijf te realiseren en samen met de mensen in Maarn en Maarsbergen voor sfeer en reuring te zorgen. Er is veel positieve energie in deze gemeenschap en daar willen we deel van uitmaken en via onze activiteiten aan bijdragen”, aldus Liobe Kamminga.

Op zaterdag 9 november is het daarom de hele dag feest in de winkel. Kinderen kunnen zich zaterdag laten schminken en mogen gratis grabbelen in de grabbelton. Er is een spelletjestafel waar iedereen de nieuwste spellen van het populaire merk HABA kan proberen of nieuwe creaties van constructiespeelgoed LaQ kan maken. Tussen 10.00 en 12.00 uur wordt een demonstratie verzorgd over boeken lezen op E-readers en tablets. Iedereen kan dan terecht met vragen over hun apparaat of krijgt de kans de apparaten te vergelijken. Ook worden deze dag de nieuwste topboeken van dit seizoen gepresenteerd, zoals Donna Tart, John Grisham of over de voetbalfenomenen Dennis Bergkamp of de spraakmakende Fernando Ricksen.

De bijzondere verrassing is de komst van de succesvolle kinderboekenschrijver Harmen van Straaten naar Maarn. Sinds zijn eerste kinderboek in 1987 illustreerde Harmen zo’n 400 boeken geïllustreerd. Harmen is drie keer getipt door de kinderjury, hij ontving een gouden appel van Bratislava voor zijn illustraties en werd bekroond met de gouden penseel van Japan. Tegenwoordig tekent hij niet alleen, maar schrijft hij zelf ook. Hij was bijvoorbeeld de auteur van het Kinderboekenweekgeschenk van 2013. Harmen van Straaten is om 15.30 in Maarn en alle kinderen en volwassenen in de regio zijn welkom. Entree is gratis.

En wie jarig is trakteert. Boek&Koek volgt die goede gewoonte. Dus bij aankoop van €25,- aan speelgoed krijgt u zaterdag een HABA-spel naar keuze ter waarde van €6,95 cadeau. Hierbij geldt wel, OP=OP.

Boek & Koek is een algemene boekhandel met een breed assortiment boeken, tijdschriften, kantoorartikelen en speelgoed. De winkel is gevestigd aan de Raadhuislaan 9 in Maarn.

—————————————— Einde bericht ———————————————————————

Noot voor de redactie (niet ter publicatie):

Meer informatie over Boek&Koek is beschikbaar bij Erik van Buiten (06-28654976 of erik@boekenkoek.net ) en Liobe Kamminga (06-47976875 of liobe@boekenkoek.net ).