Ingezonden

Boswerkdag Staatsbosbeheer en MBC-Midden Nederland

(ingezonden)

Afgelopen zaterdag werkt er weer flink geklust aan de mountainbikeroute in boswachterij De Vuursche van Staatsbosbeheer in Baarn. Staatsbosbeheer en Mountainbike Club Midden Nederland organiseren twee keer per jaar een boswerkdag voor het onderhoud aan de vaste mountainbikeroute. Staatsbosbeheer zorgde voor het gereedschap én maar liefst 40 m3 zand om de paden te verbeteren. Dit zand was overigens afkomstig van de Grote Kom in het Baarnse Bos. MBC Midden Nederland trommelde 25 vrijwilligers op om de handen uit de mouwen te steken. Met kruiwagens en een kleine tractor werd dat zand op de meest drassige plekken op de route opgebracht. Staatsbosbeheer had ook al wat voorwerk gedaan om de route te verbeteren. Op een slecht stuk in de route werd de grond machinaal omgespit. Op die manier kan het water weer goed weglopen wanneer het weer gaat regenen. Want de droge periode van afgelopen weken, heeft de route wel goed gedaan. En door het werk dat zaterdag verricht is, ligt de route er weer tiptop bij.

De mountainbikeroute van de Lage Vuursche wordt druk bezocht. De route van bijna 11 km door de bossen achter het paleis Soestdijk is erg in trek bij mountainbikers uit de regio, maar ook ver daarbuiten. Doordat de mountainbike route zo intensief wordt gebruikt is onderhoud noodzakelijk. Enkele jaren geleden hebben Staatsbosbeheer en MBC-Midden Nederland uit Soest de handen ineen geslagen en afspraken gemaakt over het onderhoud. Kort gezegd: Staatsbosbeheer levert gereedschap en materialen en MBC-Midden Nederland de vrijwilligers.