Ingezonden

Driebergse wandeling populair

 (Ingezonden door Stichting De Voetstap)

Eén van de meest gebruikte wandel-websites van Nederland en België gaf een top-notering aan een wandeling in Driebergen. De Klein Zwitserland route staat op de 5e plaats in de Wandeltopperslijst.

De Klein Zwitserland wandeling is in het verleden door de Driebergse VVV bedacht en gemarkeerd. Het enthousiasme om de wandeling te onderhouden is in de loop van de tijd verdwenen, evenals voor de andere Driebergse wandelingen die de VVV liet maken. Dat was een gevolg van het opheffen van de Driebergse VVV. Dus geen nieuwe folders meer en de markering is verwaarloosd.

De Voetstap, bekend van het Aderwinkelpad en beheerder van het Dubbeldijkpad, besloot om de VVV wandelingen in en om Driebergen te heruitgeven. Niet meer op papier, maar op het web. De wandelaar kan de route zelf printen. De folder is zo duidelijk dat de wandelaar, ook zonder duidelijke markering op paaltjes en bomen, na ongeveer 2 uur wandelen weer bij het vertrekpunt uitkomt.

De Wandelzoekpagina, een site met honderden één- en meerdaagse wandelingen en veel overige informatie over wandelen in Nederland en België heeft de wandelingen van de Voetstap in zijn bestand opgenomen. Naar nu blijkt behoort de Klein Zwitserland wandeling tot top van populaire wandelingen te horen. Een echte wandeltopper, dus.

De route is te downloaden vanaf de pagina www.de-voetstap.nl/images/stories/bijlagen/kleinzwitserland.pdf