Doorn

Leefbaar(heid) Doorn wil geen stal met 969 biovarkens

000868

In een ingezonden brief maakt de vereniging Leefbaarheid Doorn zich boos over de mogelijke komst van bijna duizend varkens naar Doorn.

Volgens Leefbaarheid Doorn zou de komst van de varkensstal de wolk aan ‘kankerverwekkende’ fijnstof die over Doorn waait flink vergroten, veel geluidsoverlast veroorzaken en het omliggende natuurgebied teveel geweld aandoen.

De vereniging doet met de brief een beroep op de gemeente de komst van de varkensstal te voorkomen. Ondanks mazen in de wet en een serie procedurele fouten die de gemeente in deze zaak al gemaakt zou hebben, kan de varkensstal nog wel geweerd worden, zegt Leefbaarheid Doorn in de brief.

De mogelijke bouw van een stal voor 969 biologische varkens is de jongste episode in een slepende burenruzie aan een pittoresk landelijk weggetje, de Molenweg. Najaar 2013 stuurde Leefbaarheid Doorn ook al een brandbrief naar het gemeentebestuur, maar op de politieke agenda kwam het onderwerp toen niet.