Sport

Fithockey samenwerking Shinty en Welnúh

Persbericht (ingezonden door Welnuh)

Driebergen 6 maart 2014

Fithockey samenwerking Shinty en Welnúh

Dit voorjaar biedt DMHC Shinty in samenwerking met Welnúh de introductiecursus Fithockey 55+ aan. Deze start woensdagavond 19 maart om 19.00 uur met een (proef)training. Reden genoeg om combinatiefunctionaris en initiatiefnemer Ilse Köpping hierover wat informatie te vragen.

“Fithockey is een nieuwe activiteit voor senioren met of zonder hockey ervaring.” meldt Ilse Köpping. “Het wordt ondersteund vanuit de KNHB en het is bij steeds meer hockeyclubs een groeiende activiteit. Shinty biedt al veel verschillende doelgroepen sportactiviteiten aan, zoals funkey voor de allerkleinsten, hockey en trimhockey. Ik vond dat wij ook iets moeten bieden voor de 55-plusser. Zo is het idee geboren om Fithockey te starten. En ik heb toen contact opgenomen met Welnúh.” Ze vervolgt: “Iedereen weet dat bewegen gezond is maar sport biedt meer dan alleen fit worden. Sporten zorgt voor ontspanning, zelfvertrouwen, plezier en natuurlijk een betere conditie. Fithockey staat voor veilig bewegen in groepsverband, buiten sporten en sociale contacten.”
Een training bestaat uit een warming up, technische en tactische oefenvormen en sluit af met een cooling down. Er wordt gespeeld met zachte ballen in verschillende maten, ringen en knotsen. Fithockey wordt buiten gespeeld op kunstgras. Kunstgras heeft het voordeel dat het goed schokken opvangt, waardoor gewrichten als enkels, knieën en heupen, minder belast worden dan bij veel andere (buiten)sporten. Het materiaal waarmee gespeeld wordt is zacht, zodat er nauwelijks blessures kunnen ontstaan. “Iedereen kan meedoen” volgens Ilse.

Meer informatie: www.shinty.nl onder kopje ‘senioren’ of www.welnuh.nl/activiteiten of telefonisch Ilse Köpping van DMHC Shinty. 06 82004314 of Bart van Os van Welnúh, 0343 523011.
Aanmelden kan tot 18 maart door een email te sturen met uw naam, adres en geboortedatum naar ledenadministratie@shinty.nl. Het maximaal aantal deelnemers is 15. Na de eerste (proef)training ontvangt u een inschrijfformulier, waarmee u zich definitief opgeeft voor de cursus. Het cursusgeld bedraagt € 70,- voor 10 keer (inclusief welkomstdrankje).