Gemeente

Startersevenement voor ZZP’ers Utrechtse Heuvelrug

(ingezonden door gem Heuvelrug)

Start, Mix& Match
Startersevenement voor ZZP’ers Utrechtse Heuvelrug

Ervaren ZZP’ers reiken startende zelfstandigen een uitnodigende helpende hand. Op woensdagavond 21 mei organiseren de gemeente Utrechtse Heuvelrug, de Kamer van Koophandel en het ZZP-netwerk Utrechtse Heuvelrug in Cultuurhuis Pléiade in Doorn een startersevenement voor pas gestarte ondernemers met inspirerende inleiders en een actief vraag- en aanbod uur, onder de titel ‘Start, Mix & Match’.
Starters en ‘latente’ starters gezocht
Annet Werkhoven en Joris Hutter, zelf gepokt en gemazeld in het ondernemerschap, ook als ZZP’er, nemen namens het ZZP-netwerk Utrechtse Heuvelrug de organisatie van het evenement op zich.
Het evenement biedt kansen aan startende zelfstandigen, maar ook aan mensen die overwegen te starten met een eigen eenmanszaak. Joris Hutter: “De praktijk leert dat je als starter veel dezelfde soort vragen hebt: Hoe beschrijf je je product of de dienst die je wilt aanbieden en hoe kom je bij de klant? Met wie kun je samenwerken en wat zijn daar goede vormen in? Hoe richt je een goede administratie in en wie kan je helpen bij een huisstijl en website? Tientallen logische vragen buitelen in de startperiode door je hoofd. Ons evenement biedt een uitgelezen kans aan net gestarte en nog te starten ondernemers om andere ZZP’ers te ontmoeten en van elkaar te leren. We hopen dat de publiciteit hen voldoende nieuwsgierig maakt.”
Start, Mix & Match
Het gaat dus vooral om starters, maar de organisatoren willen meer. “Wij roepen ook onze leden van het ZZP-netwerk en andere ervaren ZZP’ers op de Heuvelrug op om te komen, want door starters en ervaring te mixen, ontstaat de perfecte kans om via een vraag-en-aanbodsessie goede matches te maken”, aldus Annet Werkhoven. “Juist omdat het economische tij al een tijdje moeilijk is geweest, is het verstandig voor ZZP’ers om heel goed gebruik te maken van elkaars kennis.”

Informatie, matches en netwerken
Op het startersevenement draait het om drie elementen: Informatie halen (via vier korte, maar krachtige inleidingen), Matches maken tussen vraag en aanbod, en Mixen: kennis maken met elkaar, netwerken. De locatie is het Cultuurhuis in Doorn, Kerkplein 1. De bijeenkomst begint met een inloop van 19.30 tot 20.00 uur. De toegang is gratis. Het gedetailleerde programma staat op: http://www.zzpnetwerkheuvelrug.nl.
Aanmelden kan door een email te sturen naar: info@zzpnetwerkheuvelrug.nl.