Ingezonden

Een voettocht door de Balkan

(ingezonden door Boekhandel Baas)

Persbericht: Een voettocht door de Balkan

Het nieuwe boek over de Via Egnatia is verschenen! Marietta van Attekum en Holger de Bruin – beiden Driebergenaren – hebben een gids voor wandelaars, ruiters en andere reizigers langs de Via Egnatia samengesteld, van Durrës (Albanië) tot aan Thessaloniki (Deel I). Het echtpaar is oprichter van de Via Engatia Foundation. De stichting heeft als doel de belangstelling voor deze regio te vergroten en daarmee de ontwikkeling te bevorderen.

Wat heeft deze 2000 jaar oude weg meegemaakt? In wiens voetstappen treedt u? De Via Egnatia als spiegel van de historie. U vindt resten uit de Romeinse, Byzantijnse en Ottomaanse periode. Moskeeën en mozaieken, badhuizen en kerken, ruïnes van oude Romeinse stations. Aan de hand van wat u tegenkomt verdiept u zich al wandelend in de boeiende geschiedenis van de Balkan. U trekt door een prachtig en afwisselend landschap. De gastvrije bevolking zal u warm onthalen op deze interculturele pelgrimstocht. Een boek dat een wereld voor u opent.
Ook voor wie niet wandelt maar auto rijdt, zijn er speciale routes beschreven naar hoogtepunten van de weg. En voor wie vooral ‘wandelt in de geest’ blijft het uitgebreide cultuurhistorische deel van het boek interessant.

‘Via Egnatia on foot, a journey into history’
256 pagina’s, Engels-talig
Full colour, rijk geïllustreerd, met gedetailleerde topografische kaarten
Prijs: € 22
Met het aanschaffen van dit boek steunt u de stichting. Meer info op www.viaegnatiafoundation.eu

De feestelijke presentatie van het boek is op zaterdag 17 mei vanaf 17.15 uur bij boekhandel Jacques Baas en brasserie ‘Bij Jacques’, Traay 4c te Driebergen. Met muziek van het Via Egnatia combo, hapjes, drankjes en couleur locale. U bent van harte welkom!