Agenda

De Eerste Wereldoorlog komt tot leven op 24 en 25 mei in Doorn

(ingezonden door Museum Huis Doorn)

De Eerste Wereldoorlog komt tot leven op 24 en 25 mei in Doorn Op zaterdag 24 en zondag 25 mei brengen Living History groepen uit Duitsland, België, Engeland en Nederland de Eerste Wereldoorlog in het park van Huis Doorn tot leven. De groepen slaan hun tentenkamp op in het weidse park – compleet met veldkeukens en een Australische eerste-hulp-post. Living History groepen Om de verschillende militaire eenheden zo origineel en realistisch mogelijk weer te geven doen de Living History groepen uitgebreid onderzoek. Puttend uit oude en nieuwe bronnen proberen zij het leven van soldaten en burgers – zoals dat er tussen 1914 en 1918 – uitzag zo goed mogelijk na te bootsen. De Living History groepen worden geregeld gevraagd te figureren in films en documentaires over de Eerste Wereldoorlog. Tijdens het weekend van 24 en 25 mei dragen de Duitse, Belgische, Engelse en Nederlandse eenheden uniformen uit de periode 1914 – 1918. Zij zullen demonstreren hoe hun uniformen en wapenuitrusting tijdens de Eerste Wereldoorlog drastisch veranderden door de dagelijkse realiteit van de oorlog. Er wordt een vliegeniersalarm nagebootst. Ook tonen ze hoe smokkelaars op listige wijze de dodendraad aan de grens passeerden. Voor kinderen is er een speurtocht over het terrein. Dames en Heren van Toen In het weekend zijn ook de ‘Dames en Heren van Toen’ in het park van Huis Doorn aanwezig. Deze deftige personages verbeelden het adellijke burgerleven tijdens de Eerste Wereldoorlog. De Living History Dagen zijn op: Zaterdag 24 mei: 10.00 – 18.00 uur Zondag25mei: 10.00 – 16.00 uur
Entreeprijs Living History €5 per persoon.
Kinderen t/m12 jaar gratis.
Tijdens deze dagen gelden gereduceerde tarieven voor een bezoek aan het museum incombinatie met een bezoek aan het Living History evenement.
Volwassene: €5,00
12 t/m 18 jaar: €2,50
Kinderen t/m 12 jaar: gratis
Museumkaart: gratis
CJP: €2,50
Beide dagen is het park niet vrij toegankelijk.
LET OP:
Beperkte parkeercapaciteit i.v.m. meerdere evenementen.
Museum Huis Doorn is goed per openbaar vervoerbereikbaar:Vanuit station Driebergen-Zeist met bus 56 (halteHuis Doorn) of bus 50 (halte Postkantoor).