Z-Europa en de Heuvelrug

Europa en de Heuvelrug (8), door PVV

Met de Europese verkiezingen in aantocht vroeg Hillridge de lokale politiek -en inwoners- om de directe verbanden tussen de Heuvelrug en Brussel bloot te leggen. In deze achtste aflevering de inzending van de PVV.

Europa en de Heuvelrug.
Recentelijk is de Utrechtse Heuvelrug wel zeer nadrukkelijk met de neus op de EU-feiten gedrukt, met de komst van nog een asielzoekerscentrum. Nu in Overberg.
Brussel lijkt en is vaak voor velen de “ver van mijn bedshow”, maar intussen wordt daar verreweg het grootste deel van onze wetgeving geproduceerd. Door een commissie die door niemand is gekozen. Regels en verdragen die o.a. bepalen dat wij niet meer kunnen beslissen over wie wij in dit land wel en niet willen toelaten. Oost Europese bendes roven de binnenstad van Utrecht leeg, schreef de Telegraaf vandaag nog.
De open grenzen van de Schengen-landen bieden mensensmokkelaars en de asielindustrie de mogelijkheid stromen van veelal economische vluchtelingen zo te sturen dat de mensen terecht komen in landen waar op dat moment de kans het grootst is dat er uiteindelijk succesvol een verblijfstitel kan worden verkregen. Daar waar Duitsland aan de grens nu wel bussen terugstuurt, is Nederland zoals altijd weer het braafste jongetje van de klas en schieten hier de asielzoekerscentra als paddenstoelen uit de grond. En dat terwijl Nederland al worstelt met de grote aantallen immigranten die de afgelopen decennia ons land binnen zijn gekomen. Veelal met een cultuur die haaks staat op de Westerse normen en waarden.
Goed voor de werkgelegenheid noemt de burgemeester dat dan. Maar één asielzoeker kost de samenleving per jaar (!) ca. € 20.000,00. Mocht de voorspelling van de staatssecretaris uitkomen dat er dit jaar 65.000 asielzoekers naar Nederland komen, dan bedragen de kosten alleen voor deze mensen, alleen voor dit jaar, meer dan één miljard euro. Kosten ons opgedrongen door de opengrenzenpolitiek van de EU. Eén miljard dat wij anders bijvoorbeeld hadden kunnen besteden bij de leden van het VNO-NCW van Bernard Wientjes. Maar los van de kosten. Inwoners van Soesterberg melden ons dat zij hun kinderen niet meer zonder toezicht durven laten buiten spelen nu groepen asielzoekers van het naastgelegen AZC door het dorp struinen. Een aantasting van het woon- en leefgenot dat zich niet in geld laat uitdrukken.
Ik ben zelf ondernemer. Ik deed zaken binnen de EU en er buiten. Binnen het euro gebied en erbuiten. Daar had ik de Nederlandse staat niet voor nodig en de EU al helemaal niet. Een ondernemer laat zich niet afschrikken door grenzen. Wie door de slogans heen prikt van de eurofielen ziet dat onze koopkracht al 15 jaar onveranderd is gebleven. Onze vrachtwagenchauffeurs werkloos zijn. Onze bouwvakkers thuiszitten. Onze snelwegen worden aangelegd door onderbetaalde Spanjaarden die erbarmelijk worden gehuisvest. Gisteren nog juichten de EU-liefhebbers dat er maar liefst 120.000 banen in Nederland zouden zijn bijgekomen door de handel met Oost Europa. Maar door wie worden die banen dan ingevuld? Door de ca. 350.000 Oost Europeanen die in Nederland wonen? In ieder geval niet door 700.000 werklozen en 350.000 mensen in de bijstand.
Alleen de multinationals hebben baat bij de EU. Zij kunnen voor miljoenen lobbyen en de Brusselse regels sturen, maar zij hebben hun werkgelegenheid intussen goeddeels verplaatst naar Azië.
Als Nederlandse bedrijven meedoen bij een aanbesteding dan zijn zij in de EU kansloos. Boskalis schreef in voor de berging van de voor de Italiaanse kust gezonken Costa Concordia voor $ 250 miljoen, maar ze kregen de opdracht niet. De kosten liepen uiteindelijk op tot tegen het miljard. Betaald aan een consortium met, verrassend, een Italiaans bedrijf. De CEO van Boskalis zei desgevraagd: “alleen in Nederland vinden Europese aanbestedingen plaats”.
Hoe lang blijven wij nog voor malle Pietje spelen?
René Dercksen
Fractievoorzitter PVV Utrecht