Driebergen

Driebergse ex-wethouder beledigd

Voormalig Driebergs raadslid en wethouder Heleen van Rijnbach -nu burgemeester van Etten-Leur- doet opnieuw aangifte van belediging.

Dat lezen we in het ambtenarenblad Binnenlands Bestuur. Een bejaarde man zou in het najaar van 2009 een 'pikant' filmpje van Van Rijnbach hebben gemaakt , en dat vervolgens hebben verspreid. Eerder deze week werd de man veroordeeld tot een boete van €150. Een ambtenaar die het filmpje zou hebben doorgestuurd kreeg eenzelfde boete.Het bericht heeft geleid tot een nieuwe belediging, een foto verspreid via Geen Stijl.

Van Rijnbach overweegt ook van deze nieuwe belediging aangifte te doen, lezen we op Omroep Brabant. Van Rijnbach was in de jaren zeventig en tachtig raadslid voor het CDA in de voormalige gemeente Driebergen. In 1993 werd ze benoemd tot wethouder, om in 1997 benoemd te worden tot burgemeester van de gemeente Rozendaal. In 2000 werd Van RIjnbach burgemeester van Bunnik, in 2008 burgemeester van Etten-Leur.

Nog een bericht uit BB met een lichte regionale connotatie: dezelfd projectleider die verdacht wordt met de verplaatsing van een woonwagenkamp de gemeente EIndhoven op hoge kosten te hebben gejaagd, is tot vorige maand ingehuurd geweest door de gemeente Rhenen. Nadat de man over de Eindhovense affaire naar buiten trad, heeft de gemeente hem weggestuurd. Naar aanleiding van de kwestie heeft Rhenen besloten extern personeel in de toekomst beter te screenen.