Ingezonden

The Daring Way

(ingezonden door Maris en Jacques Baas)
Deze week komt de Nederlandse vertaling van het nieuwste boek van Brené Brown in Nederland uit: Sterker dan ooit. In Nederland zijn er 2 professionals die officieel gecertificeerd zijn in Amerika om haar methode The Daring Way™ van Brené Brown te gebruiken in trainingen en coaching. Eén daarvan is Mariska Cornelissen en ze heeft haar coachpraktijk in Villa Xaverius (het voormalig Ursilindeklooster) aan de Rijsenburgselaan in Driebergen.

Brené Brown is onderzoeker aan de University of Houston én inmiddels wereldwijd bekend als auteur van twee bestsellers, in Nederland vertaald: De Kracht van Kwetsbaarheid en De Moed van Imperfectie. Haar 2010-TEDx Houston talk “The Power of Vulnerability” staat in de top 10 van meest bekeken TED talks ter wereld met meer dan 20 miljoen downloads.

Boek Sterker dan ooit
Brené Brown heeft vele mensen geraakt met haar stellingen over moed, imperfectie, schaamte en goed genoeg zijn. Haar werk legt een diepe waarheid bloot: kwetsbaarheid – de bereidheid om ervoor te gaan en jezelf te laten zien – is de enige weg naar meer liefde, erbij horen, creativiteit en vreugde. Het is alleen niet altijd gemakkelijk om een moedig leven te leiden. En het is onvermijdelijk dat we op ons gezicht gaan. Hoe groot het probleem of de situatie ook is, sterk weer opstaan na een val is dé manier waarop we in de praktijk brengen om met hart en ziel te leven. Dat proces, schrijft Brené, leert ons het meeste over wie we zijn en is de weg naar een authentieker leven.

Daring Way™-facilitator Mariska Cornelissen
Sinds augustus heeft Daring Way™-facilitator Mariska Cornelissen haar praktijk in Villa Xaverius aan de Rijsenburgselaan 11 in Driebergen. Mariska is door Brené Brown en haar organisatie zelf opgeleid om de Daring Way™-methode te kunnen gebruiken in haar coachingstrajecten en trainingen. The Daring Way™ is een ervaringsgerichte methode, gebaseerd op het wetenschappelijk onderzoek van Brené Brown. De methode is ontwikkeld voor individuen, families, teams én leiders. In de training worden onderwerpen als kwetsbaarheid, moed, schaamte en eigenwaarde onder de loep genomen. Deelnemers worden uitgenodigd om te onderzoeken welke gedachten, emoties én gedrag hen klein houden. En te ontdekken welke nieuwe keuzes en gewoonten hen ondersteunen bij een authentieker leven.

Actie met Boekhandel Jacques Baas
Bij de aanschaf van het nieuwste boek ‘Sterker dan ooit” krijgen de mensen korting van € 10,- korting op de inschrijving van de workshop ‘Sterker dan ooit’, onder leiding van gecertificeerd Daring Way™-facilitator Mariska Cornelissen.

Data workshop ‘Sterker dan ooit’
Donderdag 1 oktober 19.00-21.00 uur
Woensdag 7 oktober 19.00-21.00 uur

Kosten: €35,-, (€25,- op vertoon van kassabon Boekhandel Jacques Baas)
Locatie: Villa Xaverius (voormalig klooster), Rijsenburgselaan 11, Driebergen