Heuvelrug

Geenstijl voorspelt monsterzege CU/SGP op Heuvelrug;Updated

Volgens een soort exit poll van de website geenstijl stemde de helft van alle stemmende Heuvelruggers op de lijstcombinatie Christenunie/SGP. Op grote afstand volgen CDA en PVV, met ieder 15% en D66 met 5%.

Ruim tweeduizend vrijwilligers van geenstijl bezochten gisteren tegen 21.00 uur in totaal 1278 stembureaus, met in hun hand een handleiding, die er neerkomt dat ze het hoofd stembureau om de uitslag moesten vragen, of desnoods eisen.

Die uitslagen verzonden de vrijwilligers vervolgens naar de redactie, die stopte alles in een computer, die laat op de avond dezelfde exitpoll uitspuwde als de peilers van de NOS om 22.00 uur al deden. Er ging volgens geenstijl nogal wat mis in de Nederlandse stembureaus, maar de vrijwilligers noteerden uiteindelijk in totaal 664.316 (ofwel 15% van het electoraat) stemmen, resulterend in deze kaart van Nederland

Spionnen van geenstijl bezochten ook een stembureau in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Hillridge is nog op zoek naar welk stembureau, want op basis van die merkwaardige uitslag in dat ene stembureau stemde volgens geenstijl de helft (49,5%) van ons op de combinatie Christenunie/SGP.  

Het CDA volgt met 14,7%, op de voet gevolgd door de PVV met 14,5%. Ook D66 (5,4%) kreeg van geenstijl nog een percentage toegemeten, alle andere partijen eindigden onder hun kiesdrempel. Als iemand weet welk Heuvelrugs stembureau de geenstijlers hebben bezocht horen wij dat graag op hillridge@xs4all.nl of hieronder in de commentaarbox.

Zondagavond volgen de officiele uitslagen van alle stembureaus, maar Hillridge gokt vast op Overberg. Mocht dat kloppen dan heeft de aanstaande vestiging van het AZC de PVV niet meer maar minder stemmen opgeleverd en hebben nog meer Overbergers op de SGP gestemd dan bij de vorige Europese verkiezingen, in 2009. Toen verdeelden 459 Overbergers hun stemmen als volgt: SGP/CU 224, CDA 95, PVV 68, D66 16, VVD 15, PvdD 12, PvdA 10, Groen Links 10.

UPDATE: Dat het het Overbergse stembureau Buurthucht (dorpshuis) betreft is zojuist door twee bronnen bevestigd en op geenstijl terug te vinden. Volgens de stembureaukaart op geenstijl is overigens ook het centrale Driebergse stembureau Nieuw Salem gepolst, maar die uitslag kunnen we in de totalen (nog) niet terugvinden.
UPDATE2: Volgens de redactie van geenstijl is de vrijwilliger Nieuws Salem toch niet op komen dagen. Wachten tot zondagavond 23.00 uur dus.