Heuvelrug

Brit schrikt van Heuvelrugse fietspaden

Meestal blazen buitenlanders de loftrompet over Nederland en zijn fietspaden. Een Britse fietsliefhebber somt op zijn blog enkele minder positieve puntjes op, waaronder de smalle of zelfs verdwijnende fietsstroken langs de N225.

Hillridge dankt de Driebergse Fietsbonder Herbert Tiemens, die op Twitter vrolijk berichtte (blijf tippen mensen, over dit soort geinigheden) over het blog van de Brit David Hembrow Mark Treasure, die 300km door Nederland fietste. 'I will obviously come to the good bits in due course, but I thought I would start by writing about the bad bits, for a couple of reasons' aldus Hembrow op zijn blog, getiteld 'the bad bits'.

Hembrow fietst ook bewonderend over de Heuvelrug en roemt eerst de fietspaden langs de N225, totdat hij de toch vrij lachwekkend smalle fietsstrook in Doorn bereikt: 'The category N-roads (……) have extraordinarily good provision running alongside them, but sometimes, in towns, they just gave up. In particular Doorn, near Utrecht, was exceptionally bad.'

Eeven verder komt hij op de beruchte Driebergse Hoofdstraat en constateert: 'Here an (old) cycle track simply peters out, spitting you out onto a trunk road through the town, carrying heavy traffic. And because there is no cycle track in the opposite direction, you get children doing this – ‘salmoning’ up the road to get to the safety of the cycle track.'

Voor de begeleidende beelden verwijzen we verder naar het blog zelf