Agenda

In de ban van de Ring bij Zomerschool van Welnúh

Persbericht (ingezonden door Welnuh)

Doorn, 26 juni 2014

Lezing over In de ban van de Ring bij Zomerschool van Welnúh

Op donderdag 17 juli 2014 organiseert de Stichtse Zomerschool van Welnúh de vierde van tien lezingen: Tolkiens 'In de ban van de Ring' en de betekenis van het Grote Verhaal.
Spreker is Dr. Arjan Plaisier,, scriba van de Protestantse Kerk. Locatie gebouw 'De Vijver', Vijverlaan 10, Driebergen. Tijd: 10.30-12.30 uur. Kosten € 22,- inclusief koffie/thee.

De filmtrilogie Lord of the Rings en The Hobbit gebaseerd op de boeken van Tolkien zijn ware bioscoophits geworden. The Hobbit zou een 'klein verhaal' kunnen worden genoemd, Lord of the Rings een 'groot verhaal'.
Dr. Plaisier richt zich in deze lezing op het 'grote verhaal'. In de lezing wordt een aantal kernmotieven uitgediept. De stelling wordt verdedigd dat dit grote verhaal een echo is van een ander groot verhaal: het epos van de Bijbel.

Meer informatie en inschrijven: www.welnuh.nl/activiteiten. Aanmelden kan ook met het inschrijfformulier in de brochure. De brochure is aan te vragen op 0343 523011 op werkdagen tussen 09.00-12.00 uur en af te halen bij de balie van de Kampwegkerk, Kampweg 20-22, Doorn, gebouw 'De Vijver' in Driebergen en de steunpunten in Leersum, Amerongen en Maarn.