Driebergen

Eurowinkel toch in leeg Driebergs gemeentehuis

De Eurowinkel verhuist waarschijnlijk nog dit jaar naar het leegstaande Driebergse gemeentehuis. Van wethouder Homan mag er ook best een ‘broedplaats voor startende bedrijven’ in het gebouw komen.

Read More

Maandagmiddag overlegde wethouder Homan met de bedenkers van het plan voor maatschappelijk gebruik van het lege kantoorgebouw. Volgens Cees van den Broek, drijvende kracht achter de Eurowinkel, was dat een prima en constructief gesprek. ‘We gaan twee aparte lijnen lopen. Wat betreft de Eurowinkel is het allemaal zo goed als rond. Wat betreft de starters en ZZP’plekken wil de wethouder meer ondernemers bij de planvorming betrekken.’

Wethouder Homan zelf is iets voorzichtiger in zijn woordkeus. ‘We gaan kijken wat het de Eurowinkel zou kosten aan gas en licht, en of er nog een onkostenvergoeding tegenover moet staan. Als daar een reeel voorstel uitkomt kunnen we een contract sluiten. Ik verwacht dat dat nog een aantal weken zal duren.’ Homan wil overigens wel dat de Eurowinkel gewoon door blijft zoeken naar een definitief onderkomen. ‘Want dit is maar tijdelijk, voor twee, drie jaar. Dat voortdurende verhuizen is ook voor henzelf niet plezierig.’ 

Hak Blom en Cees

Met voorzitter Paul Blom van Zakelijk Heuvelrug heeft Homan afgesproken dat die het idee voor felxibele werkplekken voor starters en zzp’ers eerst meer handen en voeten geeft. Blom moet daarvoor ook overleggen met de bestaande bedrijfsverzamelgebouwen in Leersum en Maarsbergen. ‘Niet alleen omdat je die geen oneerlijke concurrentie mag aandoen, ook om van hun expertise gebruik te maken,’ aldus de wethouder, die denkt dat het plan de Heuvelrugse economie een boost kan geven. ‘Wellicht dat zoiets een opstart kan krijgen in het oude gemeentehuis. Als je een aantal van dit soort broedplaatsen kunt aanbieden aan het bedrijfsleven, profileer je je op de belangrijkste economische as van Nederland, die tussen Amsterdam en Eindhoven.’ 

Bijgedraaid

Vorige week gaf de gemeenteraad de wethouder unaniem -op de VVD na-  te verstaan dat hij beter zijn best moest doen om in gesprek te raken met de groep Driebergers die het leegstaande kantoor willen benutten. De gemeenteraad had Homan al erder opgedragen in overleg te treden, maar de wethouder hield dat gesprek eerst geruime tijd af, volgens Homan omdat hij in onderhandeling was met een koper voor het pand. Hugo Prakke (D66) vond dat een wat zwak excuus. ‘We kunnen die twee sporen best tegelijk lopen. Met de koper onderhandelen en tegelijk met deze initiatiefnemers. We zien graag wat meer enthouisiasme bij de wethouder.’

Homan bleek toen al flink bijgedraaid. Volgens de wethouder heeft de Eurowinkel ‘ons hart’ en kan het zelfs bij een eventuele verkoop gewoon het leegstaande pand in, omdat de verkooponderhandelingen en daarna de eventuele planvorming en procedures voor nieuwbouw nog jaren zullen kosten. ‘En gedurende die tijd zou er best iets met het gebouw kunnen.’

Met deze voorlopige afloop sluit Hillridge ook de poll rond het plan voor een maatschappelijk bedrijfsverzamelgebouw. Eindstand is 60% voor en 40% tegen. 
Ideeen voor een nieuwe poll altijd welkom op hillridge@xs4all.nl

{jvotesystem poll=|18|}