Politieberichten

Tweede verdachte woningoverval aangehouden

Tweede verdachte woningoverval aangehouden

(via rss politieberichten)

Laatste update: 16-09-2014 | 11:52
Doorn – Op zaterdagavond 12 juli werd een man in zijn huis aan de Kersengaard overvallen. Agenten hielden diezelfde avond één van de vermoedelijke overvallers aan. Na uitgebreid onderzoek is op maandag 15 september een tweede verdachte aangehouden.

Op zaterdagavond 12 juli zat een bewoner van een woning aan de Kersengaard naar de voetbalwedstrijd Nederland-Brazilië (troostfinale WK) te kijken. Rond 23.00 uur hoorde hij de voordeurbel en deed open. Twee gemaskerde drongen de woning binnen en bedreigden hem met een mes. Terwijl één van de overvallers bij het slachtoffer bleef, doorzocht de ander de woning. Kennelijk schrokken de overvallers van lichtschijnsel van de koplampen van een langsrijdende auto, want zij vluchtten opeens de woning uit. Hun buit bestond uit een portemonnee met een klein geldbedrag en een gsm.

De bewoner sloeg direct alarm. Agenten stelden een onderzoek in de omgeving in en hielden één van de vermoedelijke overvallers, een 18-jarige jongeman uit Doorn, aan.

In de uitzending van het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld van 10 september werd aandacht aan deze overval besteed. Die uitzending en het uitgebreide rechercheonderzoek leidden naar een tweede verdachte. Deze verdachte, een 20-jarige jongeman uit Doorn, is op maandag 15 september aangehouden. Hij is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek vastgezet.

De politie sluit niet uit dat er nog een derde persoon bij de overval is betrokken. Aan getuigen van de overval en aan mensen die denken te weten wie er bij de overval zijn betrokken, wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Doorn via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.