Ingezonden

Biga schenkt asielzoekers weesfietsen

Persbericht

(ingezonden door Bigagroep)

Zeist, 19 september 2014

Biga Groep schenkt asielzoekerscentrum weesfietsen

Donderdag 18 september overhandigt Biga Groep een aantal fietsen aan het asielzoekerscentrum (azc) Overberg. Het re-integratiebedrijf uit Zeist haalt op aanwijzing van de politie langdurig geparkeerde en fout geparkeerde fietsen op bij station Driebergen-Zeist. De fietsen gaan eerst voor drie maanden in opslag waar de rechtmatige eigenaar zijn fiets tegen een betaling van 20 euro kan terugkrijgen. Wanneer de fiets na drie maanden niet is opgehaald gaat deze naar Biga Groep in Zeist. Zij kijken de fiets na en voorzien de fiets van een goed werkend slot en, als het nodig is, verlichting. Daarna verkopen zij de fietsen tegen een vergoeding.

Biga Groep schenkt twintig fietsen aan azc. Medewerker van het azc, Ruth van de Wateringen, vindt dit een sympathieke actie. ‘De naam Weesfietsen komt echt te vervallen. Ik weet zeker dat er aardig wat kilometers op gefietst gaat worden’.

Driedubbel doel
Veel gemeentes vernietigen de weesfietsen. Maar Driebergen-Zeist niet. Op deze manier krijgen de fietsen een tweede leven met een driedubbel maatschappelijk doel. Directeur Biga Groep, Gerhard ten Hove licht toe: ‘Het fietsenteam heeft werk aan het inzamelen en opknappen van de fietsen en de bewoners van het AZC hebben een vervoersmiddel. Bovendien wordt de fietsenstalling bij het station geregeld opgeruimd. De fiets moet dan natuurlijk niet weer fout geparkeerd worden bij het station, lacht de heer ten Hove.