Sport

Dalto wint ruim van KVS

Gemakkelijke zege Dalto/BNApp.nl op KVS: 17-28 (9-14)

(ingezonden door Dalto)

DRIEBERGEN – Een gemakkelijke overwinning was het voor Dalto. KVS kwam alleen op een 1-0 voorsprong, maar moest vanaf de 2-2 in de achtervolging. Bij rust stond er al een ruime voorsprong van 9-14 op het scorebord en dit aantal werd in de tweede helft verdubbeld: 17-28. Dalto was op alle fronten beter en het enige wat de ploeg te verwijten viel was het groot aantal vrije ballen en stippen tegen. KVS scoorde daar negen keer uit en dat is gelijk meer dan de helft van de productie.

Dalto gaf veel druk op de ballijnen en was daarin in het eerste kwartier van de wedstrijd iets te gretig. Bij 3-4 had KVS alleen nog maar uit twee strafworpen en een vrije bal gescoord. Het tweede kwartier ging dat veel beter en toen ook de aanvallen rustiger werden opgezet en de goede kansen werden gekozen speelde Dalto een redelijk gemakkelijke wedstrijd. Er werd over alle schijven gescoord en bij 3-6 had Rudo Schulting er al drie inliggen (100% score). Jelle Steenbeek die vorige week zo belangrijk was met zijn doelpunten, nam in deze wedstrijd een meer steunende rol op zich en deed dit met verve. Jesper Oele en zijn tegenstander hielden elkaar qua score redelijk in evenwicht, met het grote verschil dat de tegenstander van Oele het vrijwel alleen moest doen terwijl in het vak van Oele de andere spelers zich ook nadrukkelijk met de score bemoeiden. Er waren mooie goals, vaak na goed samenspel. Er stond net als vorige week, een team in het veld.

Bij rust was de voorsprong al redelijk geruststellend (9-14), maar zoals Dalto doorging na rust was ook prima en bij 11-19, met een goal van Jelle Steenbeek, hadden alle basisspelers gescoord en dat gaf gelijk de kracht aan van Dalto vandaag. Scoren over alle schijven. De laatste twee doelpunten waren van KVS. Eindstand 17-28 en twee verdiende punten voor Dalto.

Kaylee Alblas: “Het ging in het begin wat moeizaam, we waren te gretig en kregen te gemakkelijk de vrije ballen en stippen tegen. Dat is wel het risico van onze manier van verdedigen en dat moet nog beter. In het tweede gedeelte speelden we veel rustiger met betere looplijnen waardoor we beter in de 2-2 uitkwamen. We hadden nog meer goals kunnen maken en er nog minder moeten doorlaten, maar we hebben goed over alle schijven gescoord. Ik heb een lekker gevoel over deze wedstrijd”.

Doelpuntenmakers: Maarten Groot Hulze (5), Loraine Vissers (5), Rudo Schulting (5), Jesper Oele (4), Paula Bos (3), Vera van Ekris(2), Jelle Steenbeek (2), Kaylee Alblas en René Siedsma