Ingezonden

Opbouw Jota live te volgen

Scouting; spelenderwijs communiceren
(ingezonden door scouting Driebergen)

Zoals ieder jaar rond deze tijd bereiden de leiding en jeugdleden van scoutinggroep Dr. A.E. Hermans te Driebergen zich voor op het jaarlijkse JOTA-kamp (Jamboree On The Air). Tijdens dit kamp zullen de kinderen deelnemen aan activiteiten die zich centreren rondom het communiceren met andere groepen verspreid over heel de wereld. De middelen hiervoor wisselen nog wel eens. In het verleden werd veel gebruik gemaakt van 'ouderwetse' zendapparatuur. Naarmate de tijden vorderden ging men langzaam over op modernere middelen zoals chatprogramma's en webcams, waardoor het kamp hernoemd werd naar JOTI (Jamboree On The Internet). De laatste jaren heeft de scoutinggroep in Driebergen er echter voor gekozen om de vervlogen tijden van weleer weer eens te bezoeken. Hiervoor komt er weer een zelfgebouwde zendmast te staan.
Dit jaar heeft de Hermansgroep gekozen voor het thema 'Piraten'. Gedurende het hele weekend zullen alle jeugdleden van de groep meedoen met verschillende activiteiten die gepresenteerd zullen worden door onze leden van de themacommissie. Deze leiding zullen, goed gekleed in passende themakleding, in een leuke verhaalvorm de spellen presenteren.
Via een paar strategisch geplaatste webcams kan men de opbouw en het kamp zelf online volgen. Ga hiervoor naar de website (http://hermansgroep.nl/home/webcam.html).