Maarn

Tijd dringt voor Maarns feest met Ilse, Trijntje en Ruth

Het Maarnse familie-event Three times a Lady moet in korte tijd nog bijna drieduizend kaarten verkopen. Anders dreigt verlies. Of uitstel.

Van de tienduizend kaarten is tot vandaag iets meer dan de helft verkocht. Dat is te weinig, zegt organisator Cees Chevalier, want pas rond de achtduizend speelt de organisatie quitte. 'Het is spannend nu, of we die 2900 kaarten nog kunnen verkopen. Als het niet lukt hebben we de keuze: of we nemen het verlies, of we stellen het feest uit tot eind augustus, zodat we extra tijd hebben om die kaarten te verkopen.'

Het Maarnse muziekfeest –openair, en met een duur van zes uur– is op 14 juni, dus pas over drie weken, maar eind volgende week moet de opbouw van het terrein al beginnen. Daarvoor moet de kogel dus door de kerk. Chevalier onderhandelt vast met de leveranciers; als die ook een deel van het verlies nemen kan alles gewoon gaan zoals gepland, in de hoop op een opleving in de laatste week. Dat kan heel goed, met medewerking van de weergoden. 'Dat horen wij van de experts: jullie kunnen in de laatste week zomaar vijfduizend kaarten verkopen.'

Chevalier klinkt wel wat teleurgesteld, Ilse de Lange en haar medeladies Trijntje Oosterhuis en Ruth Jacott trekken kennelijk toch niet zoveel publiek als verwacht. Het songfestival -waarop De Lange heel mooi als tweede eindigde- betekende een kleine opleving in de kaartverkoop, maar toch onvoldoende. Dan maar een dure advertentie in het Algemeen Dagblad, dacht de organisatie. Vierhonderd lezers kochten afgelopen weekend een kaart met korting, het dekte de advertentiekosten niet. Chevalier: 'Het trekt aan, maar we hebben misschien net tijd tekort.'

De andere keus -het concert uitstellen tot na de zomervakantie- is in elk geval een stuk minder aantrekkelijk. Alles moet dan opnieuw gepland, mocht iedereen al van vakantie terug zijn. Het zit Chevalier dan ook niet echt mee. Eerder had hij al last van kaartzwendelaars, die de kaarten voor dubbel de prijs verkochten. Chevalier is verder ook een tikje teleurgesteld in de lokale kaartverkoop, op de Heuvelrug. 'Amper duizend kaarten zijn hier gebeleven. In Zeist en Amersfoort hebben we er meer verkocht.'

Koop hier je kaarten voor Three Times a Lady, met zes uur lang muziek van Ilse de Lange, Trijntje Oosterhuis en Ruth Jacott. En tussendoor Nederlands eerste dancedeejay Ben Liebrand.