Ingezonden

Kerstplein Rijsenburg gezellige ontmoetingsplek

Kerstplein Rijsenburg gezellige ontmoetingsplek
(ingezonden door Vrienden van het Kerkplein)

Duizenden bezoekers, prachtig weer en ongedwongen feestelijke sfeer

Op initiatief van de Vereniging Vrienden van het Kerkplein, de serviceclubs Rotary Driebergen en Lions Heuvelrug en St.Petrus Banden werd ook dit jaar het pittoreske Rijsenburgse kerkplein in Driebergen omgetoverd tot sfeervol Kerstplein.
De talloze kraampjes met kerstartikelen, de ‘levende’ kerststal, de skihut, de kooroptredens in en rondom de kerk en op het plein, de kinderdraaimolen en de ritjes met de Jan Plezier boden veel vertier en zeer vele mensen uit het dorp en de regio hebben zich prima vermaakt. Vooral het gemoedelijke karakter sprak de mensen aan. “Het is tenminste niet zo’n commercieel gebeuren” werd veel gehoord. “Leuk om weer zoveel bekenden te ontmoeten. Koningsdag is ook zo’n leuk moment en met Kerstplein Rijsenburg in de winter zien we elkaar als bewoners tenminste weer iets vaker.” De stalletjes werden vooral ingezet door de diverse serviceclubs. De gerealiseerde opbrengst van alle activiteiten van Rotary en Lions komt ten goede aan de Voedselbank Heuvelrug. De organisatoren rondom de Vrienden van het Kerkplein zijn erg tevreden over het verloop van de dag en het grote aantal enthousiaste bezoekers en concluderen dat dit initiatief naar ‘meer’ smaakt.

Een waarschuwende opmerking is er wel van Vrienden van het Kerkplein-voorzitter Dirk van Schieveen: “Mooi dat wij nu al voor het tweede jaar mede-initiatiefnemer zijn van dit gezellige evenement. Maar de toegang is gratis en de kosten, die er gewoonweg zijn ondanks dat alles met vrijwiliggers wordt gerealiseerd, worden nu grotendeels uit onze verenigingskas betaald en die is niet onuitputtelijk. Dus ofwel veel mensen worden lid van onze vereniging en steunen daarmee dit initiatief of we moeten extra partners erbij zoeken om een en ander in komende jaren weer voor elkaar te brengen. Desalniettemin was het dit jaar weer geweldig en zullen we er alles aan doen om Kerstplein Rijsenburg gewoon voort te zetten.”