Ingezonden

Sitio wordt: Inloop Doorn

Naamswijziging Servicepunt Sitiolaan per 1 januari 2015

(ingezonden door Kwintes)

Met de komst van Servicepunten in de dorpen van de gemeente Utrechtse Heuvelrug is het gewenst voor Servicepunt Sitiolaan een andere naam aan te nemen, om verwarring voor de inwoners van Doorn te voorkomen. Bezoekers en vrijwilligers van Servicepunt Sitiolaan hebben gekozen voor de toepasselijke naam: ‘De inloop Doorn’.
Inmiddels is Servicepunt Sitiolaan een algemeen begrip geworden in Doorn. Het is een laagdrempelige voorziening waar inwoners van Doorn en omgeving terecht kunnen met vragen op allerlei gebied. Maar ook een plek waar je terecht kan waar je iets kan betekenen voor een ander, omdat je iets te bieden hebt, wat je met een ander wilt delen, waar een ander iets aan kan hebben. Bezoekers leren van elkaar, ondersteunen elkaar, helpen elkaar daar waar mogelijk.
Bezoekers kunnen gebruik maken van internet en als het nodig is hierbij een helpende hand krijgen. Naast de inloopmogelijkheid is er ruimte voor andere initiatieven, zoals schilderen, textiele werkvormen, taalles, Nederlandse gespreksgroep, gezamenlijk koken en eten, jeu de boule, etc. Incidenteel zijn er workshops op verzoek.
Aan de activiteiten kan men gratis deelnemen (uitgezonderd materiaalkosten).
Belangrijk is dat iedereen welkom is, waarbij er speciale aandacht is voor mensen die kwetsbaar in het leven staan.
Vrijwilligers zijn bij Servicepunt Sitiolaan ook altijd welkom. Onze vrijwilligers zijn sociaal betrokken, zij onderstrepen de visie dat iedereen van waarde is, dat iedereen zichzelf mag zijn, ook als je net een beetje anders bent dan anderen. Bijvoorbeeld als je een andere huidskleur hebt, psychosociale problemen ervaart of weinig financiën hebt. Samen zorgen we ervoor dat iedereen zich thuis kan voelen.
‘De inloop Doorn’, gelegen aan de Sitiolaan 197 (wijkkantoor Heuvelrugwonen), is open op maandagmiddag, woensdagmiddag en vrijdagmiddag, van 13.30 uur tot 17.00 uur.

Meer informatie
De inloop Doorn is een gezamenlijk initiatief van Kwintes en woningcorporatie Heuvelrug Wonen. Wilt u meer informatie over ‘De inloop Doorn’, bel dan gerust naar Janneke Stoevelaar, coördinator De inloop Doorn, telefoon 06 115 873 27 of mail naar j.stoevelaar@kwintes.nl